Joomla!

Łazanki zapiekane z makiem

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 3 dkg masła do smarowania rondla
  • 2 dkg tartej bułki
  • 3 dkg cukru pudru

ciasto:

nadzienie:
  • 25 dkg maku
  • cukier
  • miód do smaku
  • 5 dkg orzechów
  • 5 dkg rodzynek
  • sól
  • 2 dkg skórki pomarańczowej

Wykonanie:

Mak sparzyć wrzącą wodą i trzymać na ogniu pod przykryciem tak długo,

aż da się rozcierać w palcach. Odcedzić przez gęste sito, dokładnie osączyć,

przepuścić przez maszynkę, przez gęstą siatkę. Ugotowane łazanki mieszamy

z masłem. Rondel smarujemy masłem, posypujemy tartą bułką, układamy

warstwami łazanki i mak, przykryć łazankami, wstawić do piekarnika na 30 minut. 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903