Joomla!

Buraczki z papryką w słoiku na zimę

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 3
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 3 kg buraków
  • 1,2 kg cebuli
  • 1 kg papryki czerwonej
do wykonania zalewy:
  • 3/4 szklanki octu
  • 1 szklanka wody
  • 1/3 szklanki soli

Wykonanie:

Myjemy dokładnie warzywa. Buraki ścieramy na tarce, cebulę obieramy i kroimy w piórka a paprykę w paseczki.
Składniki na zalewę wkładamy do garnka, wkładamy cebulę i paprykę. Całość musimy zagotować. Dodajemy buraki, mieszamy.
Gotujemy przez ok.  5 minut i przekładamy do słoików.

 

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903