Joomla!

Zimowe warzywa z salami lub kiełbasą

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

Wykonanie:

Dokładnie szorujemy ziemniaki i gotujemy je wrzucając na wrzącą i osoloną wodę,
przez 15 minut. Rozmrażamy fasolkę i gotujemy ją 5 minut w małej ilości 
osolonej wody. Obieramy cebulę i kroimy w cienkie plasterki. Ostudzone ziemniaki 
obieramy i kroimy w plastry. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kiełbasę i cebulę i podsmażamy.
Zdejmujemy z patelni zostawiając tłuszcz. Smażymy na nim pokrojone ziemniaki. Doprawiamy
ziemniaki solą, pieprzami oraz słodką papryką. Osączoną fasolkę, kiełbasę i cebulę
wykładamy na patelnię. Smażymy wszystko razem przez kilka minut. W razie potrzeby 
doprawiamy do smaku. Podawać na gorąco.

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903