Joomla!

Ciastka francuskie z brzoskwinią

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka brzoskwiń
  • cynamon
  • 1 jajko
  • cukier puder
  • zostawiamy sobie kilka brzoskwiń do przystrojenia
  • gęsta śmietana do położenia na wierzch przed podaniem

Wykonanie:

Rozwijamy ciasto, tniemy na kwadraty, układamy na nich kawałki brzoskwiń,
zawijamy brzegi, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy cukrem pudrem
i cynamonem. Na blachę kładziemy papier do pieczenia, proponuję lekko go nasmarować tłuszczem.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika (ok. 190 - 200 st. i pieczemy przez ok 30 minut.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903