Joomla!

Ciasto biszkoptowe z makiem Piegusek

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka maku
  • 1/2 kostki margaryny do pieczenia (chodzi o kostkę 250 g)
  • 1 szklanka mąki pszennej

Wykonanie:

Roztapiamy margarynę i czekamy aż ostygnie. Jajka z cukrami ubijamy na puszystą pianę. W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy roztopioną margarynę, dokładnie mieszamy, dodajemy ubite jajka i również mieszamy delikatnie aż masa będzie jednolita. Na koniec mieszamy całość z makiem, wylewamy na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Pieczemy przez ok. 40 minut w temp. 200 st. C.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903