Joomla!

Warzywa w garam masala

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

 

  • 6 większych ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 3 cebule
  • 1 puszka groszku zielonego
  • 1 puszka pomidorów bez skórki (najlepiej pokrojonych)
  • 3 łyżeczki garam masala
  • sól do smaku
  • olej do smażenia

 

Wykonanie:

Ziemniaki z marchewką obieramy i kroimy w słupki lub plasterki
- jak nam wygodniej. Wrzucamy na 15 minut do osolonego wrzątku.
Rozgrzewamy tłuszcz i szklimy pokrojoną cebulę. Dodajemy pozostałe
warzywa plus przyprawy. Dolewamy niewielką ilość wody i dusimy
przez ok. 10- 15 minut. Uważajmy żeby nam się warzywa nie rozgotowały :)

Możemy podawać warzywa z ryżem.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903