Składniki:
UWAGA: możemy również wykorzystać np. warzywa z rosołu, które ścieramy na tarce lub kroimy na plasterki - jak kto lubi
Wykonanie:
Wstawiamy wodę na ryż. Świeże warzywa obieramy i kroimy. Podsmażamy cebulę, gdy już się zeszkli dodajemy pokrojoną paprykę i lekko podsmażamy.
Czas gotowania ryżu skracamy o 2/3 niż podane jest to na opakowaniu. Po podgotowaniu wsypujemy ryż do garnka, dodajemy mrożone warzywa oraz te podsmażone, dolewamy 3-4 szklanki wody lub rosołu. Dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu aż ryż i warzywa będą gotowe - ok. 15 minut. Jeśli będzie potrzeba to oczywiście dodajemy więcej wody ale uwaga żeby nam się wszystko nie rozgotowało.
Doprawiamy do smaku przyprawami i gotowe.
< Poprzednia | Następna > |
---|