Joomla!

Kotlety z płatków owsianych

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 30 dkg płatków
  • 2 razy tyle wody lub mleka z wodą, ile wyniosła objętość płatków
  • 2 jajka
  • 8 dkg tłuszczu
  • 5 dkg bułki tartej
  • 5 dkg cebuli
  • sól

Wykonanie:

Do płatków owsianych wlać wrzącą wodę lub mleko z wodą
gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Po ugotowaniu
studzimy. Masa powinna być bardzo gęsta, Ugotowane płatki
ucieramy z jajkiem, dodajemy posiekaną cebulę - którą najpierw
rumienimy na tłuszczu, solimy i staranie mieszamy. Formujemy
nieduże kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym
tłuszczu na złoty kolor.

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903