Joomla!

Drożdżowe paszteciki z mięsem

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 12 parówek lub upieczonych/ugotowanych pasków innego mięsa
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 dag drożdży
  • 5 łyżek cukru
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 kostki masła
  • olej

 

Wykonanie:

Śmietanę mieszamy z cukrem, solą i gałką muszkatołową. Dodajemy mąkę
oraz masło. Odstawiamy na ok godzinę do lodówki.

Po godzinie ciasto rozwałkowujemy i kroimy w prostokąty, którymi owiniemy
mięso. Smarujemy roztrzepanym białkiem. Gotowe paszteciki kładziemy na blaszce
(wcześniej posmarujmy ją olejem lub połóżmy papier do pieczenia).
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 180 stopni i pieczemy ok 30 minut.

 

 

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież



902 903